Träna för att optimera effekten av kosten

För många handlar en LCHF-kost om att skapa en sundare livsstil. Kombinerat med träning ger kosten många positiva effekter på vår hälsa. De flesta tränar för att bli starkare och se bättre ut – vare sig det gäller att gå upp eller gå ned i vikt. Med en proteinrik diet och ett träningsprogram som du tycker är roligt kan du uppnå lysande resultat.

Träning

Träna hemma

Det är fullt möjligt att genomföra ett hårt träningsprogram i hemmet. För konditionen kan du ge dig ut och jogga. Då behövs endast ett par löparskor. Du kan även göra övningar där du använder dig av din egen kroppsvikt som motstånd, exempelvis armhävningar, sit-ups och dips. Vill du däremot bygga ordentligt med muskler och bli riktigt stark behövs det snart mer än bara kroppsvikten. Det är dock förhållandevis enkelt att bygga sitt eget hemmagym. I de flesta fall behövs inte mer än en bänk och några hantlar i rätt vikt. Du kan även bygga på detta med skivstänger och ställ om du vill lyfta tyngre. Tänk bara på följande när du tränar: utför dina övningar med korrekt form och lyft inte för tungt. Många skadar sig då de överskattar sin förmåga.

Om du vill träna på gym

Alla kan inte träna hemma. Det kostar mycket att köpa in de vikter, stänger, och bänkar som behövs för att kunna träna alla muskelgrupper. Det är inte heller alla som har plats för detta hemma. Vänd dig då till ett gym. I Sverige finns det många etablerade gymkedjor erbjuder sina medlemmar tillgång till maskiner, fria vikter, deltagande i pass och dusch eller bastu. De populäraste alternativen i Sverige är SATS och Friskis och Svettis. Tränar du hos dem får du också en gratis träningssession guidad av en utbildad personlig tränare som går igenom de olika maskinerna med dig samt hjälper dig att bygga upp ett träningsschema.