Hjälp att må bättre

Hälsan är det viktigaste vi människor har. Därför är det viktigt att ta hand om sig själv, både kropp och själ. Lyckligtvis finns det mycket man kan göra för att förbättra sin hälsa. Dessutom kan även små förändringar göra stor skillnad för att du ska må bättre.

Kost, träning och sömn

Tänk över hur din livsstil ser ut, gällande exempelvis fysisk aktivitet och kost. Var ärlig mot dig själv, kom ihåg att det är för din egen skull. Kanske sitter du still för många timmar om dagen, se i så fall till att röra på dig mer. Det kan handla om träningspass på gym, men även att få in mer vardagsmotion under dagen. Ta trapporna istället för hissen, eller cykeln istället för bilen. Tänk också på att äta en varierad kost, och begränsa intaget av sötsaker och alkohol. Förutom träning och bra mat är det viktigt med tillräcklig återhämtning. Sov tillräckligt mycket och var aktsam mot långvarig stress.

När du behöver extra hjälp

På nätet hittar du mycket information, tips och råd. Du kan även smidigt hitta det som passar dig online och få hem exempelvis kosttillskott direkt till dörren. Om du upplever att du behöver extra hjälp att må bättre finns det professionell hjälp att få. Boka tid hos naprapat, psykolog eller vad du behöver.