Vad ska man äta som gravid?

Om ni har planer på att bilda familj så gäller det att vid rätt tidpunkt genomföra samlag och hoppas på att allt fungerar som det ska. Vanligtvis så gör du ett graviditetstest för att kolla upp hur det ser ut och om du blivit gravid. Dessa tester kan köpas online vilket gör att du inte behöver skylta med att du ska utföra ett graviditetstest.

När du fått veta att du är gravid så börjar en resa som kommer att förändra era liv. Nu gäller det att du tar hand om dig på bästa sätt. Din kropp behöver extra näring i form av vitaminer och mineralen. Du behöver inte i det stora hela lägga om kosten utan det finns en fördel att äta varierat. Bladgrönsaker, rotfrukter, fet fisk, frukt och nätter är produkter som innehåller mycket näring. Se till så du får i dig det dagsbehov som behövs av både vitaminer och mineraler.

Det finns kosttillskott som man kan ta om man får exempelvis järnbrist, vilket kan vara vanligt under en graviditet. Via livsmedelsverket så kan du få bra kostråd för dig som är gravid. Om det är första gången som man är gravid så är det fullt förståeligt att man har frågor och funderar över detta med kosten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker på något. Det är viktigt att man gör medvetna val utifrån vilket näringsvärde som kosten har.