Hälsosamma drycker – Matcha

Det är ingen tvekan om att grönt te är bra för dig, men Matcha tar hälsofördelarna till en helt ny nivå. När du gör vanligt grönt te med lövblad kasserar du bladen och alla näringsämnen som finns kvar efter varmvatteninfusion. Matcha-te använder hela bladet, gjort genom att slipa varje speciellt odlat och skördat för användning i detta fina pulver.

Fördelarna med Matcha

Matcha innehåller katekiner, vilket är en familj av polyfenoler som är kända för att bidra till i kroppens antioxidanter. Denna grupp innehåller också det välkända epigallocatechingallatet (EGCG). Som en av världens mest potenta antioxidanter verkar EGCG kunna vara antiinflammatoriskt samt kunna skydda hjärtat och hjärnan från olika sjukdomar. Dessutom har det visat sig vara potentiellt lovande i studier mot cancer.

Ger matcha energi?

En av de mest oväntade hälsofördelarna med Matcha-te är att den som dricker kan uppleva en energi-boost under hela dagen. I en studie hade forskare trott att detta var från koffein i matcha, men de fann att det faktiskt var en kombination av matchas naturliga egenskaper. En annan ny studie visade att Matcha till och med förbättrade fysisk uthållighet med upp till 24% i vissa fall. Om du också vill få lite matcha och uppleva fördelarna, ta en titt online.