Baka något veganskt till kalaset

Ska du ha kalas och har bjudit in gäster med vegankost? Om du vill att de ska kunna äta någon av godsakerna bör du baka något veganskt. Många tror att det är svårt och invecklat att baka till veganer men faktum är att det inte är så svårt. Du kan enkelt ersätta ägg med aquafaba – vilket är kikärtsspad.

Vegansk kladdkaka

Kladdkaka är någonting som alltid går hem och det är enkelt att tillaga en vegansk kladdkaka. Den passar dessutom de som har laktosintolerans eftersom den är fri från smör och mjölk. När du ska baka en kladdkaka åt någon som är vegan väljer du aquafaba istället för ägg, växtbaserat margarin istället för smör och någon växtbaserad mjölkprodukt istället för komjölk.

Vegansk tårta

Att baka tårta är kul och du kan faktiskt göra en gräddtårta helt vegansk utan några vidare ansträngningar. Du kan göra tårtbotten själv, då med kikärtsspad istället för ägg. Om du inte har någon bra form kan du se utbudet på nätet – det är riktigt stort. Sedan väljer du en växtbaserad grädde, kokar egen vaniljkräm på veganska ingredienser och varför inte dekorera den med någon god vegansk choklad som du river.