Gå ned i vikt med LCHF

Det dyker hela tiden upp nya dieter som går att läsa om i såväl veckotidningar som de så kallade kvällstidningarna. De flesta glöms snart bort för att de antingen inte fungerar, för att de är för besvärliga att följa eller för att någon ny idé har dykt upp.

Ett fåtal dieter stannar kvar och en av dem är LCHF, vilket står för Low Carb High Fat, lite kolhydrater och mycket fett. Anledningarna till dess popularitet är flera. Bland annat är den enkel att följa, ger bra resultat samt verkar även ha andra positiva hälsoeffekter.

Kombinera med motion och dietpiller

Liksom alla dieter är det bra om du motionerar samtidigt som du följer LCHF. Det skyndar på viktnedgången och ger dig en ännu bättre hälsa. Om du hör till dem som säger att du inte har tid att träna kan du till exempel börja med att promenera till bussen eller jobbet. Om du inte har det alternativet heller är det en bra idé att köpa exempelvis ett löpband och gå eller springa på det medan du ser på TV. För att ytterligare förbättra viktminskningen samt se till att du får i dig alla näringsämnen du behöver kan du kolla in Swiss Clinics sortiment av dietpiller. De har flera olika piller, gjorda för olika behov. De hjälper bland annat till med att minska hungerkänslor och öka metabolismen. Detta i kombination med LCHF och träning kan ge goda resultat.

Vad ska jag äta?

När LCHF lanserades var det många som lockades av tanken på att kunna inta bacon och ägg till frukost och feta såser till köttbiten. För att inte missbruka riktlinjerna är det bättre om du äter bra fett som fisk, rapsolja och nötter. Grönsaker som växer ovanför jord får du också äta samt lite bär, men inte till någon överdrift eftersom de ofta innehåller mycket socker. De vanliga baslivsmedlen som potatis, pasta, ris och bröd bör du däremot utesluta.

Finns det några nackdelar?

Många som börjar med LCHF kan känna sig trött och lite illamående och när kroppen börjar använda sig av fett som bränsle kan det bland annat leda till dålig andedräkt. Den som är intresserad av att läsa mer kan exempelvis börja på Livsmedelsverkets hemsida.